18 Eylül 2012 Salı

PALYAÇO KULAHI


Malzemeler

12 Adet Milföy (16 Adet Külah İçin)
6 Çorba kaşığı Nişasta
6 Çorba kaşığı Toz Şeker
2 Paket Krem Şanti
3 Çorba kaşığı File Badem

Yeteri kadar Çilek
Yeteri kadar Toz Yeşil Fıstık (Süslemek İçin)
Yeteri kadar Pudra Şekeri (Süslemek İçin)


Hazırlanışı

Milföy hamurlarını merdaneyle incelterek yarım cm kalınlığında şeritler halinde kesin.
(Pastane malzemesi satan yerlerde bulunan) Koni şeklindeki kalıba bu milföy şeritlerini en alttan başlayarak dolayın (Hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor.)
Daha sonra kalıpla birlikte direkt yağlamadan fırın tepsisine koyun. 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. (Piştikten sonra soğuyana kadar kalıptan çıkarmayın).
Muhallebisi için sütü, şekeri, nişastayı bir kaba alıp karıştırarak kısık ateşte pişirin. Piştikten ve soğuduktan sonra 2 poşet krem şantiyi toz halinde ekleyerek blendırla karıştırın.
En son 2 yemek kaşığı file bademi elinizle biraz ufalayarak muhallebiye ekleyin ve kaşıkla karıştırın.
Külahları sırayla bardaklara diklemesine koyarak içlerini şanti sıkacağına doldurduğunuz muhallebiyle doldurun. (Dilerseniz içlerine de meyve parçacıkları koyabilirsiniz.)
Servis tabağına almadan önce üzerlerine pudra şekeri serpin, içlerine toz fıstık ve çilek parçası koyarak servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder